Nieuws

Dropbox trekt naar de beurs

Dropbox plant in de eerste helft van dit jaar een beursgenoteerd bedrijf te worden, al geeft het bedrijf zelf geen commentaar

 
Dropbox plant een initial public offering (IPO). Dat weet Bloomberg. De IPO zou plaatsvinden voor de tweede helft van 2018. Dropbox bestaat al meer dan tien jaar en heeft zich in die tijd ontpopt tot een robuust cloudbedrijf. Het bedrijf evolueerde zijn aanbod van pure cloudopslag naar collaboratie, en koos overtuigend voor een focus op de B2B-markt. Die visie legde Dropbox geen windeieren. Het bedrijf van een positieve cashflow voorleggen met een jaarlijkse omzet van meer dan één miljard dollar. 
 
[related_article id=”170198″]  
Dropbox is het eerste high profile technologiebedrijf dat naar de beurs stapt sinds Snap vorig jaar. De IPO van Snap Inc, het bedrijf achter Snapchat en de Spectacles-bril, kan je gerust een flop noemen. Sinds de introductie van aandelen van het bedrijf op de beurs kent de koers een dalende trend. Snapchat is echter een social media-bedrijf zonder een positieve inkomstenstroom, gericht op hypegevoelige consumenten. Dropbox heeft zelfs met zijn IPO gewacht tot de cloudhype is gaan liggen, en lijkt nu een bedrijf met een solide fundering bestaande uit een kwalitatief product en een kapitaalkrachtige afzetmarkt. 
 
Dropbox heeft ongeveer een half miljard gebruikers waarvan 200.000 in de B2B-sector. Het tot nu toe private bedrijf wordt gevalueerd op ongeveer tien miljard dollar. Samen met het Europese Spotify belooft de Dropbox IPO een van de belangrijkste tech-IPO’s van de afgelopen jaren te worden. Toch is succes op de lange termijn niet gegarandeerd. De concurrentie voor de cloudfirma is moordend. Niet gespecialiseerde bedrijven zoals Box vissen in dezelfde vijver, ook grote namen zoals Microsoft en Google hebben een aanbod dat gelijkaardig is aan dat van Dropbox.  
 
https://www.smartbiz.be/nieuws/171005/dropbox-rolt-nieuwe-administratortools-uit/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business