Nieuws

Amerikaans wetsvoorstel wil intern gebruik Huawei en ZTE verbieden

Het wetsontwerp wil het gebruik van de Chinese toestellen door de overheid aan banden leggen wegens spionagegevaar.

In de Amerikaanse senaat ligt een voorstel op tafel dat het gebruik van toestellen van de Chinese bedrijven Huawei en ZTE door de overheid wil verbieden. Het wetsontwerp heeft de naam “Defending US Governement Communications Act” gekregen. De tekst werd ingediend door het republikeinse congreslid Mike Conaway.

In de wettekst wordt gewezen naar de verstrengeling van Chinese bedrijven met de communistische staat van het land. Op basis van verschillende rapporten die waarschuwen dat bedrijven als Huawei en ZTE informatie doorgeven aan de communistische partij, voert Conaway aan dat een verbod zich opdringt. Hij wil dat geen enkele overheidsorganisatie nog werkt met smartphones of andere toestellen van Huawei of ZTE, noch dat de overheidsdiensten samenwerken met een organisatie die gebruik maakt van hardware van de twee Chinese bedrijven. “Als we Huawei, ZTE en andere gerelateerde organisaties toegang geven tot de communicatie van de Amerikaanse overheid, dan verwelkomen we Chinese spionage in alle aspecten van ons leven,” aldus het congreslid.

[related_article id=”219902″]

Er is een duidelijke opstoot van argwaan bij de Amerikaanse overheid te merken tegenover buitenlandse technologie. In november 2017 voerde de VS al een verbod door van software door het Russische bedrijf Kaspersky omdat het vermoedde dat het bedrijf informatie doorgaf aan de Russische staat. Het antivirusbedrijf heeft daarvoor ondertussen een rechtzaak aangespannen in de VS. Het sentiment om zich af te keren van uitheemse technologie leeft niet alleen in Amerika: China ging het land voor in het buitenzetten van Kasperksy.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business