Nieuws

Upgrade naar Windows 10 toch nog gratis te downloaden

Ondanks een officiële mededeling van Microsoft heeft het bedrijf de downloadlink voor de gratis versie van Windows 10 nog niet offline gehaald.

Een downloadlink waarmee je de upgrade naar Windows 10 gratis in gang kan zetten is nog altijd actief, ondanks de aankondiging van Microsoft. Het bedrijf had eind vorig jaar bekend gemaakt dat het zou stoppen met het aanbieden van Windows 10 voor gebruikers van assistieve technologie. Daarmee maakte het bedrijf een einde aan een achterpoortje waarmee eigenlijk iedereen het OS nog gratis kon binnenhalen. Microsoft controleerde immers niet of je wel degelijk een gebruiker was van assistieve software wanneer je op de downloadlink klikte.

[related_article id=”211163″]

Het aanbod verliep definitief op 31 december 2017. Microsoft zelf leek het niet zo nauw te nemen met die planning: pas midden januari updatete het zijn website om aan te geven dat de download niet meer beschikbaar was. Nu heeft een alerte gebruiker ontdekt dat de downloadlink zelf nog altijd actief is. Op Microsofts website zal je er geen verwijzing meer naar vinden, maar als je naar de url in kwestie surft krijg je nog altijd het downloadprogramma voor het OS op je computer. Hoe lang het zal duren voor Microsoft ook de link offline haalt is niet duidelijk, maar je kan beter snel zijn als je nog gebruik wil maken van deze gratis optie.

Daarnaast is er trouwens een andere weg die nog altijd open ligt als je een gratis upgrade naar Windows 10 wilt. Wie van de Media Creation tool gebruik maakt om een clean install op zijn computer uit te voeren, kan langs die weg nog altijd zonder extra kosten upgraden naar Windows 10.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business