Nieuws

Apple kiest prestaties boven nieuwe functies in iOS 12

Apple neemt een stapje terug en richt dit jaar de aandacht op het verbeteren van de stabiliteit en prestaties van iOS.

Apple zou met zijn volgende grote iOS-update prestaties en betrouwbaarheid voorrang geven op nieuwe functies. Dat schrijft Axios.

De beslissing zou eerder deze maand door Apples softwarebaas Craig Federighi intern gecommuniceerd zijn. Een aantal features die oorspronkelijk voor iOS 12 in de pijplijn zaten, worden uitgesteld naar 2019.

Onder meer een vernieuwing van het homescreen en een nieuwe app voor fotobeheer, die gebruik maakt van artificiële intelligentie om je foto’s beter te filteren en sorteren, zouden worden uitgesteld naar volgend jaar. Ook verbeteringen aan de standaard apps worden op de lange baan geschoven.

Verbeteringen voor augmented reality- en gezondheidstoepassingen staan wel nog op het programma voor dit jaar, evenals een verbeterd ouderlijk toezicht. Volgens Bloomberg zou ook een integratie van macOS- en iOS-apps nog tot de plannen behoren voor iOS 12.

De keuze om in de volgende update de aandacht meer op prestaties en kwaliteit te vestigen, komt er nadat in de afgelopen maanden verschillende bugs in Apples software de kop op staken. Zo deed een fout in iOS 11.1.2 iPhones herhaaldelijke crashen op een specifieke datum. De iOS 11.2-update die dat probleem verhielp, bracht dan weer een lek in HomeKit met zich mee.

iOS 12 zal dus mogelijk niet zo spannend worden als vorige iteraties van de software, maar zorgt hopelijk voor een stabieler fundament voor toekomstige updates. iOS 12 wordt naar alle waarschijnlijkheid in de loop van juni aangekondigd tijdens Apples ontwikkelaarsconferentie WWDC.

appleios 12mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals