vlucht vertraagd

Google Flights maakt voortaan gebruik van historische data en machine learning om je te waarschuwen voor een mogelijk vertraagde vlucht.

Google Flights probeert voortaan te voorspellen of je vlucht mogelijk vertraging kan oplopen. Het gebruikt daarvoor historische data en de magie van machine learning.

Het algoritme gaat op zoek naar terugkerende patronen in historische gegevens, zo legt Google in een blogpost uit. Factoren die daarbij in rekening worden gebracht, zijn onder meer locatie, de weersomstandigheden en of een vliegtuig te laat is toegekomen.

Van zodra er 80 procent zekerheid is dat een vlucht vertraging zal oplopen, wordt de informatie in de zoekresultaten weergegeven wanneer je je vlucht opzoekt. Google waarschuwt dat het om een inschatting gaat en je nog altijd best op tijd richting de luchthaven vertrekt.

Google Flights
Met behulp van machine learning probeert Google Flights te voorspellen of je vlucht vertraging heeft.

Basic Economy

Daarnaast werd een functie toegevoegd om reizigers te helpen die liefst zo goedkoop mogelijk vliegen. In een race to the bottom bieden luchtvaartmaatschappijen hun zitjes zo goedkoop mogelijk aan. Het is alleen niet altijd even duidelijk wat je precies krijgt in ‘Basic Economy’.

Voor een handvol Amerikaanse maatschappijen (Delta, American Airlines en United Airlines) geeft Google Flights informatie over wat wel en niet inbegrepen is in hun goedkoopste klasse: hoeveel bagage je mag meenemen, of eten en drinken inbegrepen is, enzovoort.  Zo kom je op de dag van je vlucht niet voor verrassingen te staan.

Vermoedelijk wordt de functie op termijn ook naar andere luchtvaartmaatschappijen uitgebreid, maar Google heeft nog geen timing meegedeeld.