Nieuws

Telecomsector roept overheid op tot 'new deal'

De Belgische telecomoperatoren vragen om een meer gelijk speelveld om te kunnen concurreren met Amerikaanse techreuzen.

 
Een opvallend beeld bij technologiefederatie Agoria. De CEO’s van concurrenten Telenet en Proximus broederlijk naast elkaar. Aanleiding was de oproep van de sector voor een ‘new deal’ tussen de overheid en de sector.
 
De telecomsector is bereid volop te blijven investeren in digitale netwerken en diensten, maar vraagt dat de overheid daarvoor het kader schept. Die verenigde boodschap hebben de zeven grootste telecomoperatoren van het land de wereld ingestuurd. Ze vragen onder meer een gelijk speelveld om te kunnen concurreren met grote Amerikaanse techreuzen als Facebook.
 
Zo is het vandaag bijvoorbeeld onmogelijk om het nieuwe toekomstig 5G-netwerk uit te rollen in Brussel, als gevolg van de strenge stralingsnormen. “Vijftig maal strenger dan de internationale standaard”, klaagt Agoria aan. Steekt ook bij Proximus, Telenet en de anderen: de oneerlijke concurrentie van grote techspelers zoals bijvoorbeeld Whatsapp. “De telecomsector is super gereguleerd, terwijl dat voor die grote Amerikaanse en binnenkort Aziatische techbedrijven niet geldt”, aldus Dominique Leroy. De CEO van Proximus vraagt een eerlijk speelveld. “Ideaal minder regels voor iedereen, maar toch tenminste dezelfde regels voor iedereen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business