Nieuws

Surface Pro 4 kampt met flikkerend scherm: diepvriezer biedt oplossing

Surface Pro 4 heeft last van flikkerende schermen en zoekt verkoeling in de vriezer.

Surface Pro 4-eigenaren ondervinden problemen met de schermen van hun toestellen. Meer dan 1.800 gebruikers hebben een defect toestel waarvan het scherm flikkert. Dat blijkt uit de opmerkingen op het ondersteuningsforum van Microsoft.

Het flikkerende scherm wordt veroorzaakt door een hardwareprobleem dat het gevolg is van oververhitting van het toestel. Sommige gebruikers plaatsen hun Surface Pro 4-tablet in de vriezer om de flikkerende schermen tegen te gaan. “Ik kan mijn tablet ongeveer een half uur gebruiken na tien minuten in de vriezer”, stelt een gebruiker.

Het probleem is al meer dan een jaar bekend bij Microsoft en komt vooral voor bij toestellen waarvan de garantie is verlopen. Om het probleem aan te kaarten, werd een website opgericht met als naam ‘flickergate’. Op deze website wordt informatie verzameld over het probleem en staan enkele voorbeeldvideo’s.

Doordat de flikkerende schermen het gevolg zijn van een hardwareprobleem, kunnen deze niet met een software-update worden opgelost. “Als het om een hardwarefout gaat, moet Microsoft de toestellen vervangen”, benadrukt de Flickergate-groep. Het probleem komt voorlopig bij minder dan 1 procent van alle gebruikers voor.

Microsoft raadt gebruikers aan om contact op te nemen met hun klantenservice als de problemen zich voordoen. Het defecte scherm laten vervangen kost 450 euro volgens de Surface-ondersteuningspagina.

In het verleden had Microsoft ook al problemen met de batterijen van de Surface Pro 3-tablet. Die problemen werden verholpen met een software-updrate.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business