Nieuws

Politie in New York vervangt Windows Phone door iPhone

Microsoft verliest 36.000 gebruikers doordat de politiedienst van New York zijn Windows Phones inruilt voor iPhones.

De politiedienst in New York vervangt de Windows Phone van de politieagenten door iPhones. Microsoft verliest op die manier 36.000 gebruikers.

Van Windows Phone naar iPhone

In 2016 besloot de politiedienst in New York over te stappen op Windows Phones. Het korps gebruikte toen een videobewakingsprogramma dat werkte op Windows-software, maar de ondersteuning voor het mobiele platform is stopgezet. Daarom schakelt de politiedienst in de stad over op iPhones.

De transitie ging van start net voor Kerstmis. Politieagenten krijgen de keuze tussen een iPhone 7 of een iPhone 7 Plus. Agenten die werken in Manhattan krijgen als eerste hun nieuwe toestellen, later volgen de korpsen in Brooklyn en Queens. Met een snelheid van 600 iPhones per dag wordt het gehele politiekorps bewapend met nieuwe toestellen.

Voordelen bij dagelijkse opdrachten

Het gebruik van smartphones zorgt ervoor dat agenten kunnen worden opgeroepen door de 911-applicatie. Dat maakt het mogelijk om op de hoogte te zijn van meldingen nog voor ze omgeroepen worden op de radio. Daardoor verbeteren de responstijden en zijn agenten sneller ter plaatse bij incidenten.

Politieagenten gebruiken hun smartphone ook bij het opstellen van rapporten over ongevallen en huiselijk geweld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business