Nieuws

Multitasken met split-screen apps op Chromebooks

Google brengt een nieuwe split-screenmode naar ChromeOS die gebruikers twee Android-apps naast elkaar laat gebruiken.

ChromeOS test een nieuwe bèta-functie die gebruikers de kans geeft om twee Android-apps naast elkaar te gebruiken in een split-screenmodus. Het zou daarnaast ook mogelijk zijn om een ChromeOS-app naast een Android-app te gebruiken in die modus.

Chrome Unboxed ontdekte de nieuwe feature die zit ingebouwd in ChromeOS Canary, een testversie van het ChromeOS-besturingssysteem van Google. ChromeOS is ontworpen voor Chromebooks, budgetvriendelijke laptops die draaien op de open-source software van Google.

Het ChromeOS-besturingssysteem ondersteunt ondertussen ook een select aantal Android-apps, maar een bijkomend probleem nu is dat de Android-app ook de split-screenmode moet ondersteunen. Anders kan je de nieuwe functie niet gebruiken. Voorlopig ondersteunt niet iedere Android-app die functie.

Zoals je kan zien in de video van Chrome Unboxed, is het eenvoudig om meerdere apps tegelijk te gebruiken op de Chromebooks. Met een schuifregelaar in het midden van het scherm kan je de schermruimte van de apps aanpassen.

Chrome Unboxed lijkt optimistisch over de split-screenmode en denkt dat deze functie vrij snel terug te vinden zal zijn in een toekomstige software-update van ChromeOS. Voorlopig is het nog wachten op een definitieve release van de nieuwe feature.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business