Nieuws

Tesla-cloud gebruikt om cryptomunten te minen

Hackers verkregen toegang tot de cloud server van Tesla en minen cryptomunten in plaats van data te stelen.

Hackers verkregen toegang tot de cloud van Tesla en gebruikten de servers van het bedrijf om cryptomunten te minen. Onderzoekers van het beveiligingsbedrijf RedLock ontdekten het lek vorige maand tijdens een zoektocht naar gelekte toegang tot een Amazon Web Services-account.

De gelekte inloggegevens van het account gaven hackers de toegang tot de volledige cloudomgeving van Tesla. Volgens het bedrijf werden tijdens het incident geen klantgegevens gestolen en kwam de veiligheid van de elektrische voertuigen niet in gevaar. Enkel interne informatie over interne testvoertuigen was bereikbaar voor de hackers.

Amazon Web Services is een onderdeel van Amazon dat ‘cloud computing’-platformen aanbiedt aan bedrijven en overheden in een abonnementformule. Over het internet heeft de organisatie dan toegang tot een deel van het serverpark van de e-commercegigant.

De hackers vonden het in dit geval interessanter om de rekenkracht van Tesla’s servers te stelen in plaats van de data. Die computerkracht werd ingeschakeld om cryptomunten te minen. Na de ontdekking werd het veiligheidslek binnen enkele uren verholpen.

amazonBeveiligingcloudConnected Carservertesla

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals