Nieuws

iTunes stopt ondersteuning voor Windows Vista en XP

Op 25 mei stopt Apple met de ondersteuning voor Windows Vista en XP in de nieuwste versie van iTunes.

Apple zet binnenkort de iTunes Store-ondersteuning voor Windows Vista en XP stop. Vanaf 25 mei is het niet meer mogelijk om producten aan te kopen vanop deze besturingssystemen. Ook de eerste generatie van Apple TV wordt niet meer verder ondersteund.

Beveiligingswijzigingen

Op 25 mei voert Apple nieuwe beveiligingswijzigingen in die voorkomen dat oudere Windowscomputers de iTunes Store gebruiken. Als je nog een Windows XP- of Vista-toestel gebruikt, dan kan je de nieuwste versie van iTunes niet installeren.

“Na 25 mei moet u Windows 7 of hoger gebruiken met de nieuwste versie van iTunes om aankopen te doen bij de iTunes Store en eerdere aankopen opnieuw te downloaden”, staat te lezen op de ondersteuningspagina van Apple.

Apple TV

Verder stopt Apple ook met de ondersteuning voor de eerste generatie van de Apple TV. “Dit apparaat is een verouderd Apple product en zal niet worden bijgewerkt om deze beveiligingswijzigingen te ondersteunen.” Alleen de tweede generatie van Apple TV of hoger heeft vanaf 25 mei nog toegang tot de iTunes Store.

Voor Windows XP- en Vista-gebruikers is het wel nog mogelijk om eerdere versies van iTunes te gebruiken op hun computer zonder verdere ondersteuning van Apple en om de iTunes Store te bezoeken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business