Nieuws

Antwerpse start-up neemt Nextnet grotendeels over

Na een kapitaalinjectie van één miljoen euro viste Cloud Group voldoende centen op om zijn eerste overname te verwezenlijken.

 
Cloud Group, een Antwerpse start-up uit Antwerpen die cloudtelefonie aanbiedt, neemt de VoIP-tak van Nextnet over. Deze IT-integrator uit Schriek bestaat al 14 jaar en focuste zich tot nog toe op IT-beheer en VoIP-integraties. Met deze overname wil Cloud Group zijn groeiambities in de verf zetten.
 

Kapitaalinjectie

Cloud Group werd in 2014 in het leven geroepen, destijds onder de naam Cloud Communications. Het geesteskind van Miek Mol en de broers Frederik en Pieter Roelants is gespecialiseerd in cloudtelefonie. Afgelopen zomer haalde het bedrijf in een kapitaalronde één miljoen euro op, waarop het zijn bedrijfsnaam wijzigde naar Cloud Group. Na de kapitaalinjectie wijzigde het bedrijf ook zijn vennootschapsstructuur: van een bvba naar een naamloze vennootschap (nv).
 
Dankzij deze investering had het bedrijf voldoende middelen om zijn eerste vette vis binnen te hengelen. Cloud Group neemt Nextnet wel niet helemaal over, enkel de cloudtelefonie-activiteiten. Dankzij de fusie wil de overnemer een full-services VoIP-model bieden. “Na de kapitaalronde is dit de beste manier om meteen een klantenportfolio over te nemen met producten die in lijn liggen met wat we zelf aanbieden”, zegt Mike Mol, sales director bij Cloud Group, aan Data News.
 
Nextnet zelf zal zich voortaan enkel nog focussen op IT-ondersteuning.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business