Nieuws

Microsoft lanceert lichtere Skype-app voor oude telefoons

Op oudere smartphones kunnen veel haperingen optreden tijdens een videogesprek. Daarom lanceert de reus van Redmond een lichtere Skype-app voor Android 4 en 5.

Het lijkt de nieuwste trend in app-land. Nadat Facebook een lichtere variant van zowel Facebook als Messenger lanceerde, introduceerde Google vorige maand een afgeslankte versie van zijn Gmail-app. Microsoft is het derde concern in het rijtje die een app op dieet stuurt, namelijk Skype.

[related_article id=”223034″]

De Windows-architect pakt het echter anders aan dan zijn voorgangers. Microsoft focust zich met de nieuwe versie niet op budgetsmartphones, maar op oudere telefoons. Het brengt namelijk een nieuwe versie uit van zijn Skype-app die specifiek ontworpen is voor Android 4 (Ice Cream Sandwich, Jelly Bean en KitKat) en Android 5 (Lollipop).

Nog steeds erg populair

Het lijkt vreemd dat Microsoft zich richt op deze oude besturingssystemen, maar in veel ontwikkelingslanden hebben mensen niet altijd de nieuwste smartphone ter beschikking. De smartphones die daar in de winkel liggen, draaien zelfs vaak nog op een oudere versie van Android. Voor hen is het leuk nieuws dat Skype een stuk soepeler draait. Volgens cijfers van Google draait zo’n 42 procent van alle Android-toestellen nog op versie 4 of 5.

Dankzij de update zal de app minder opslagruimte opeisen en minder werkgeheugen drinken. Deze verbeteringen zouden resulteren in een betere beeldkwaliteit en minder haperingen. Ook zou de app beter werken met een slechte netwerkverbinding.

De update wordt in de komende weken uitgerold. De app zal gewoon onder de naam ‘Skype’ in de Play Store te downloaden zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business