Nieuws

Proximus leent 400 miljoen euro voor uitrol van glasvezel

Proximus leent 400 miljoen euro bij de Europese Investeringsbank voor de uitrol en verbetering van zijn gigabitnetwerk.

 
In het kader van het project ‘Glasvezel voor België’ wil internetprovider Proximus over een periode van 10 jaar zo’n drie miljard euro investeren om de uitrol van glasvezel te versnellen. Het doel is om minstens 85 procent van de bedrijven te voorzien van een snellere gigabitnetwerk en glasvezel tot in het centrum van Belgische steden en gemeenten te brengen.
 

Europese investeringsbank

 
De Europese investeringsbank ondersteunt het project van Proximus in het kader van de overkoepelende ‘Digitale Agenda voor Europa 2020‘. De Europese landen voorzien van hoogperformante en supersnelle netwerken is een belangrijke doelstelling. Met de investering maakt de investeringsbank het mogelijk om de bestaande netwerken van Proximus verder uit te breiden voor de toekomst en een betrouwbare en snelle transmissie van steeds grotere datavolumes te garanderen.
 
In februari van dit jaar waren al meer dan 6.000 bedrijven aangesloten op het internet met een verbinding via glasvezel. Bovendien zijn infrastructuurwerken van start gegaan in 24 steden en gemeenten of staan deze gepland in de nabije toekomst om de verbinding met internet via glasvezel mogelijk te maken.
 
Niet alleen Proximus, maar ook Telenet wil gigabitaansluitingen tot in de huiskamer brengen, al kijkt het daarvoor niet zo zeer naar glasvezel, maar wil het de mogelijkheden van de coaxkabel nog verder benutten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business