Nieuws

Apple toont de toekomst van iOS en macOS op 4 juni

Apple heeft dit jaar zoals gewoonlijk weer zijn WWDC in juni. Dit jaar lijkt de focus te liggen op de toekomst van iOS en macOS.

Zoals elk jaar houdt Apple ook in 2018 weer het WWDC (Worldwide Developer Conference). Tijdens deze conferentie worden alle belangrijke nieuwe softwarefucties besproken en aangekondigd, en regelmatig ook nieuwe producten aangekondigd. Het Apple WWDC vindt van 4 tot 8 juni plaats in San Jose, California. Apple heeft gisteren de inschrijving voor ontwikkelaars geopend, die tot en met 22 maart openstaat, waarna de tickets willekeurig verdeeld worden.

Software

Wat Apple precies op het evenement naar buiten gaat brengen blijft natuurlijk speculeren, maar wel zijn er al veel verwachte aankondigingen. De meeste berichtgeving zal echter over iOS en macOS gaan.

Vorig jaar tijdens het WWDC werd iOS 11 aangekondigd met veel nieuwe functies in de software. Apple lijkt zich dit jaar evenwel wat rustiger te houden met nieuwe functies. Volgens een rapport van Axios lijkt Apple zich met iOS 12 juist meer te richten op snelheid en stabiliteit. Als Apple volgens de gebruikelijke frequentie een update van iOS uit zal brengen, dan kunnen ontwikkelaars waarschijnlijk in juni een bèta van iOS 12 uitproberen.

Over macOS is er nog weinig bekend, nadat Apple vorig jaar macOS High Sierra uitbracht. Waar wel veel aandacht naar uit gaat zijn de universele applicaties die zowel op de tablets, telefoons en laptops werken. Of ze dit uit zullen brengen tijdens het WWDC en hoe het zal werken, zullen we moeten afwachten tot begin juni.

Hardware

Apple mag dan wel veel software ontwikkelen, het blijft ook grotendeels een bedrijf dat veel apparaten ontwikkeld. Waar we vorig jaar behoorlijk veel apparaten zagen die aangekondigd werden, waaronder de Apple HomePod en iPad Pro 10.5”, is het nog onbekend wat en of er dit jaar nieuwe apparaten aangekondigd gaan worden.

Geruchten gaan uit van een mogelijke aankondiging van goedkopere iPads en Macbooks. Verder zijn er geruchten over een iPad met ondersteuning van Animoji. Net zoals met de software zal het voor de hardwarekant wachten zijn tot juni voordat we meer informatie hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business