Nieuws

Microsoft voegt ransomware-bescherming toe aan OneDrive

Microsoft breidt zijn bestandsherstel bij OneDrive for Business uit naar persoonlijke accounts. En Outlook.com krijg ondersteuning voor geëncrypteerde e-mails.

Microsofts bestandsherstel maakt de overstap van OneDrive for Business naar persoonlijke OneDrive-accounts. Daarmee kunnen verwijderde of geïnfecteerde bestanden weer worden hersteld, bijvoorbeeld na een ransomware-aanval.

Om van de dienst gebruik te maken, moet je wel geabonneerd zijn op Office 365. Gebeurt er iets met je bestanden, dan kan je ze terugzetten naar een vorige versie tot 30 dagen terug.

Microsoft zet bestandsherstel in de markt als een efficiënte beschermingsmaatregel tegen ransomware, waarbij bestanden op je pc versleuteld worden en vaak wordt geprobeerd om gesynchroniseerde cloudkopieën te verwijderen. Wanneer OneDrive detecteert dat plots een heel aantal van je cloudbestanden wordt verwijderd, krijg je een melding via e-mail of als notificatie op mobiel en desktop. Zo kan je snel reageren en je bestanden weer herstellen naar een punt voor de ransomware-aanval.

Naast het bestandsherstel voegt Microsoft ook een functie toe om gevoelige bestanden en mappen met een wachtwoord te beschermen voordat je ze met anderen deelt. Ook Outlook.com krijg extra beveiliging in de vorm van e-mailencryptie voor Office 365-gebruikers.

Het bestandsherstel, de ransomwarebescherming en e-mailencryptie worden vanaf nu doorheen de maand naar Office 365-gebruikers uitgerold. De wachtwoordbescherming voor deelbare links wordt beschikbaar gemaakt in de komende weken.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business