Nieuws

Ikea komt met bluetooth luidsprekers

Na slimme lampen en draadloze laders brengt de Zweedse winkelreus nog een eigen tech-gadget uit.

Op de Britse webshop van Ikea zijn bluetooth speakers opgedoken. De zogenaamde ‘Eneby-speakers’ zijn verkrijgbaar in twee verschillende afmetingen, respectievelijk twintig op twintig centimeter en dertig op dertig centimeter. Exacte specificaties ontbreken nog, maar we kunnen al heel wat afleiden op basis van de afbeeldingen en promoteksten.

De luidsprekers zijn rechthoekig en verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en wit met grijze speakergrille. Aan de voorkant vind je een aan- en uitknop die ook dienst doet als volumeregelaar. Zo te zien gaat het om gewone speakers die je niet kan verbinden met het internet of bedienen met spraakcommando’s. Je kan de speakers koppelen met bijvoorbeeld je smartphone via bluetooth of via een 3,5mm-audiojack.

De kleine versie kost 45 pond; voor het grotere model moet je 80 pond neertellen. Voor 15 pond kan je er een batterijpack bij aanschaffen om de speakers draadloos te maken met een batterijleven van acht tot tien uur. De pondprijzen lijken relatief goedkoop, maar de europrijzen zijn nog niet bekend. Het is ook nog niet duidelijk of de luidsprekers verkrijgbaar zullen zijn in België.

Slimme lampen

Alle vorige tech-snufjes van de Zweedse winkelreus kwamen wel al uit bij ons. De Ikea Tradfri, bijvoorbeeld, een goedkoop alternatief voor de slimme verlichting van Philips Hue. Net zoals bij Philips biedt Ikea verschillende sets aan met een verbindingshub om ze aan je thuisnetwerk te koppelen. Hier lees je er alles over.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business