Nieuws

Automatische helderheid iPhone werkt niet meer als je scherm vervangt

Is je scherm kapot, laat de reparatie dan over aan Apple of een geautoriseerde partij. Anders kan de software niet meer automatisch de helderheid van je scherm aanpassen.

De laatste softwareversies van iOS zorgen voor problemen met je touchscreen. Als je het scherm hebt laten vervangen, dan wordt er een sensor uitgeschakeld waardoor je iPhone zijn helderheid niet meer automatisch kan aanpassen. Dat schrijft Engadget. Het maakt niet uit of het scherm van Apple afkomstig is of niet, maar het probleem duikt niet op als de fabrikant (of een geautoriseerde partij) de reparatie heeft uitgevoerd.

[related_article id=”221814″]

Het zou gaan om vervangende schermen voor de iPhone 8 (Plus) en iPhone X op de versies iOS 11.1 of hoger. iOS lijkt de lichtsensor te deactiveren bij een nieuw paneel. Is deze sensor uitgeschakeld, dan kan je telefoon de helderheid niet meer automatisch regelen. Dat betekent niet dat de reparatie niet goed is uitgevoerd, maar een softwareprobleem ligt aan de basis. De sensor is dus niet beschadigd: de techniek wordt gewoon uitgezet.

Opzettelijk?

Tienduizenden mensen zouden al een iPhone hebben zonder automatische helderheid. Het is niet duidelijk of Apple onofficiële reparateurs een hak wil zetten of dat het gaat om een bug. Wil je toch je scherm laten vervangen, dan laat je dat voorlopig best door Apple of een officiële winkel uitvoeren. Het is hoe dan ook altijd beter om naar een geautoriseerd reparatiepunt te gaan, want in de voorwaarden van Apple staat dat je garantie vervalt als je voor een andere reparateur kiest.

De iPhone-bouwer heeft nog niet gereageerd op het bericht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business