Nieuws

Webversie van Gmail krijgt een nieuw jasje

Binnen enkele weken rolt Google een nieuw design uit voor zijn maildienst. Ook worden er nieuwe functies toegevoegd.

Gmail is de populairste e-maildienst ter wereld, maar zijn ontwerp is sinds 2011 nauwelijks veranderd. Tijd voor een opfrisbeurt, moet Google gedacht hebben. De technologiereus kondigde in een e-mail naar G Suite-beheerders aan dat zijn ontwerp binnen enkele weken wordt aangepast, zo schrijft The Verge.

Een bron bij Android Authority maakte al enkele screenshots van hoe het ontwerp eruitziet. Rechts komt er een zijbalk met een plaatsje voor andere Google-diensten, zoals de Agenda en notitie-app Keep. Die diensten kunnen nu eveneens geopend worden in de maildienst, zonder dat je daarvoor een andere webpagina hoeft te openen. Verder zijn de wijzigingen eerder subtiel. Alle icoontjes en knoppen worden in een nieuw kleedje gestopt.

Extra functies

Gebruikers kunnen genieten van een handjevol extra functies, zoals ‘Smart Reply’. Concreet schotelt Google je korte antwoorden voor als het tekst herkent. Met een druk op een knop kan je een voraf ingesteld antwoord sturen. Deze functie was al beschikbaar in de mobiele Gmail-app, maar werkt vooralsnog nog niet in het Nederlands. Ook kan je voortaan (in de standaardweergave) afleiden welk type bestand een bijlage is.

Gmail zal offline-ondersteuning toevoegen, al is daarvan nog niets te zien in de screenshots. Je zal concreet geen internetverbinding meer nodig hebben om je e-mails te raadplegen, zolang de site de berichten al heeft kunnen cachen. Er wordt eveneens een functie toegevoegd om je e-mails te ‘snoozen’, zodat ze op een later tijdstip terugkeren in de inbox. Deze functie was al beschikbaar in de mobiele app.

Via een Early Adopters Program kunnen gebruikers de functies al testen. De komende weken wordt de nieuwe versie uitgerold, maar op welke datum dat exact gebeurt is niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business