Een overzicht van de beste beveiligingssoftware die je computer en bestanden beschermt tegen kwaadwillige malware-aanvallen en virussen.

Advertentie

Beveiligingssuites en tools verkondigen dat ze in staat zijn om je systeem op te kuisen na een malware-aanval, maar is dat effectief het geval? AV-Test onderzocht de werkelijke capaciteiten van negen beveiligingssuites en zeven tools gedurende een periode van 12 maanden.

Uit dat onderzoek blijkt dat Avast Free Antivirus, Avira Antivirus Pro, Bitdefender Internet Security, G Data Internet Security, Kaspersky Internet Security en Symantec Norton Security betrouwbare antimalware-oplossingen zijn voor je systeem en alle schadelijke bedreigingen verwijdert van een geïnfecteerde computer.

Koplopers

De beste beveiligingstools bij een noodgeval zijn de producten van Bitdefender Internet Security en Kaspersky Internet Security. Deze twee concurrenten bevinden zich in een nek-aan-nekrace met als resultaat: een voor 98,2 procent opgeruimd en gerepareerd systeem. Ook de andere beveiligingspakketten verwijderden in de malware en kwaadaardige elementen uit de systemen.

In de testresultaten van AV-Test kan je aflezen dat zowel Enigma Spyhunter, Malwarebytes Premium als Microsoft Security Essentials opmerkelijk slechter scoren dan de andere beveiligingssoftware. Kwaadwillige bedreigingen worden niet gedetecteerd en bijgevolg ook niet verwijderd.

De suite van Avast beschermt je computer gratis. De software van Malwarebytes, Microsoft en Enigma werkt niet betrouwbaar genoeg.