Nieuws

Samsung vraagt mogelijk een patent aan voor live video met AR Emoji

Samsung lijkt een patent te hebben ingediend die problemen met bandbreedte zou moeten oplossen tijdens videobellen en live video. Hoe Samsung dit gaat aanpakken is vooralsnog onbekend.

Op 25 februari werden de Samsung Galaxy S9 en S9+ aangekondigd. Gedurende de presentatie werd ook aandacht besteed aan Samsung’s AR Emoji, zo kon je van je eigen gezicht een ‘emoji’ maken. Wie zich afvraagt of het een schaamteloze kopie is van Apple’s Animoji, Samsung heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten, en het lijkt erop alsof Samsung verder gaat qua functionaliteit dan Apple’s Animoji. Al blijft Samsung’s AR Emoji moeite hebben met het herkennen van sommige gezichtsuitdrukkingen.

Bandbreedte

In het patent wordt een belangrijk punt naar boven gehaald, het patent spreekt over een limitatie van de bandbreedte en over de hierdoor ontstane vertraging van de beelden. Dit komt omdat beelden voor het verzenden naar de andere gebruiker eerst gecomprimeerd moeten worden om over de bandbreedte te passen.

Daarnaast spreekt het patent over heel iets anders, namelijk het feit dat iemands emotie ook via camerabeelden van de telefoon soms moeilijk af te lezen in. De meeste mensen kijken immers niet direct in de camera tijdens het videobellen of tijdens live video vanwege de plaatsing van de camera, zo geeft Samsung aan in het patent.

Oplossing

Het is moeilijk om te zeggen wat Samsung precies als oplossing ziet met dit patent. Gezien onderstaande afbeelding lijkt het er echter op dat Samsung AR Emoji wilt gaan gebruiken om je emoties te herkennen. Vervolgens kunnen deze omgezet worden naar een AR Emoji tijdens het videobellen of live video. Hoe en of Samsung dit gaat implementeren, en hoe dit de problemen met bandbreedte kan oplossen is onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business