Dell EMC zet nog meer in op IT-transformatie

Digitale transformatie is al langer het codewoord in de IT-industrie, maar volgens Dell EMC is nu het moment aangebroken om de beloftes waar te maken. Op Dell Technologies World in Las Vegas werden heel wat klanten ten tonele gebracht die momenteel de vruchten plukken van een digitale transformatie.

 

Wat vroeger EMC World heette en vorig jaar na de fusie tussen Dell en EMC hernoemd werd tot Dell EMC World, kreeg nu het label Dell Technologies World mee. “We willen onze klanten de volledige breedte van onze productportfolio meegeven,” is de redenering van het bedrijf, maar toch kregen de 14.000 deelnemers aan deze conferentie vooral veel nieuws over infrastructuur mee, waar de storage van EMC en de servers van Dell nu samengebracht worden. “Wij zijn het essentiële infrastructuurbedrijf, geen enkele van onze concurrenten heeft een even breed gamma aan oplossingen,” zegt Michael Dell.

 

Transformatie is verplichte kost

 

Bij Dell Technologies wordt de transformatie in vier onderdelen gezien: digitale transformatie, IT-transformatie, workplace transformatie en security transformatie. Die vier zijn niet lineair, benadrukt Michael Dell, je moet ze allen tegelijk aanpakken, niet de een na de andere. Centraal staat uiteraard de digitale transformatie, die van ieder bedrijf een digitaal bedrijf of zelfs een softwarebedrijf moet maken. Om het met de woorden van Michael Dell te zeggen: “Digital business is not the new normal, it is the new mandatory.”

 

De rol van Dell EMC in de hele transformatie is vooral op het vlak van de infrastructuur te vinden, die er voor moet zorgen dat een bedrijf flexibel maar stabiel kan werken. Op dat vlak werd een pak nieuwe producten en nieuwe verbeterde versies van producten aangekondigd, zoals de PowerMax als opvolger van de VMax, en de nieuwe versies van Converged en Hyperconverged infrastructuur-producten VxRail en VxRack.

 

Ondanks de focus op de zakelijke portfolio kon commentaar over de recent aangekondigde pc-producten van Dell niet ontbreken. “Twintig jaar geleden begon IBM te spreken over het ‘post-pc’ tijdperk en verklaarden velen de pc dood. Toch zijn er in die tijd liefst 4 miljard nieuwe pc’s verkocht,” zegt Michael Dell. Dell brengt nog constant nieuwe versies uit van desktops en de thin clients van Wyse.

 

AI is geen boeman

 

Uiteraard werd er ook heel wat aandacht besteed aan de nieuwste technologieën die onze maatschappij aan het veranderen zijn, zoals virtual reality en IoT, maar vooral ook artificiële intelligentie. Dell bouwt niet alleen steeds meer artificiële intelligentie en machine learning in zijn producten in, het bedrijf promoot zichzelf ook als de beste infrastructuur om AI en ML-toepassingen op te draaien. Michael Dell noemt zichzelf een optimist: “Veel mensen denken dat intelligente robots de wereld gaan overnemen en voorspellen een ‘robocalyps’, maar ik ben er zeker van dat we vooral voordelen zullen zien van AI.” Die optimistische visie op AI strookt met de missie die Dell Technologies zichzelf stelt om via technologie voor een betere wereld te zorgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business