Samsung zal de Galaxy A6 en A6+ midden juni uitbrengen

Vele Samsung Galaxy A-modellen gingen dit toestel voor, en Samsung ziet wederom ruimte voor een nieuwe lijn van toestellen. Ditmaal met de midrange Galaxy A6 en A6+ die medio juni zullen verschijnen.

De Samsung Galaxy A-lijn van Samsung smartphones is de afgelopen jaren goed in de smaak gevallen bij klanten. Samsung heeft de lijn dan de afgelopen jaren ook behoorlijk uitgebouwd, en inmiddels is er een Galaxy A3, A5, A7 en A8 beschikbaar. Blijkbaar is er voor Samsung nog ruimte in de markt, want het bedrijf heeft vandaag aangekondigd te gaan komen met de Galaxy A6 en A6+.

Nieuwe toestellen

Om maar te beginnen met de schermen van de toestellen, dan hebben we het om de nieuwe standaard van 18:9 schermen, 18.5:9 om precies te zijn. Bij de Galaxy A6 gaat het om een scherm met een formaat van 5.6”, terwijl de Galaxy A6+ een 6.0” scherm heeft. De resolutie verschilt ook tussen de twee toestellen, zo heeft de A6 een scherm met een HD+ resolutie, en de A6+ heeft een Full-HD+ resolutie.

Om verder te gaan met de specificaties, Samsung heeft helaas geen specifieke informatie vrijgegeven over de gebruikte chipsets. Beide toestellen bevatten een Octa-core processor, waar de A6 geklokt is op 1.6Ghz, en de A6+ op 1.8Ghz. Bij beide toestellen is dit gekoppeld aan 3GB RAM en 32GB opslag wat uit te breiden is tot aan 256GB. De batterijen van de toestellen hebben tevens nog een verschil, zo bevat de A6 een 3000mAh batterij en de A6+ een 3500mAh batterij.

Over camera’s gesproken, de A6 bevat zowel aan de voor en achterkant een 16MP sensor. De aperture verschilt wel tussen de twee camera’s, zo heeft de camera aan de achterkant een f/1.7 lens en aan de voorkant heeft de camera een f/1.9 lens. De Galaxy A6+ bevat naast de 16MP f/1.7 camera aan de achterkant, nog een 5MP f/1.9 lens voor het zogenoemde ‘bokeh’ effect. Aan de voorkant bevat de A6+ een 24MP f/1.9 camera voor de selfies.

Beschikbaarheid

Samsung heeft geen precieze datum genoemd waarop de toestellen in de winkel zullen liggen. Het noemt een tijd ergens medio juni. De adviesprijs voor de Samsung Galaxy A6 is €309.99, en de Galaxy A6+ heeft een adviesprijs meegekregen van €369.99.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business