Pocket Casts wordt overgenomen door groot radiostation in de VS

Pocket Casts is overgenomen door een van de grootste radiostations in de Verenigde Staten, NPR. NPR produceert zelf, naast veel radio, ook populaire podcasts zoals American Life en Serial.

Als er tegenwoordig in de Google Play Store wordt gezocht naar een app voor podcasts, dan is er een grote kans dat Pocket Casts in het rijtje verschijnt. Daarnaast is het een van de podcast applicaties met de grootste hoeveelheid gebruikers. Pocket Casts heeft inmiddels al ruim 500.000 downloads binnen de Google Play Store. Deze aantallen lijken interesse te hebben gewekt van andere bedrijven. Het bedrijf achter de app, ShiftyJelly, is namelijk inmiddels overgenomen.

NPR

In de Verenigde Staten is NPR één van de grootste radiostations, maar niet zomaar een radiostation. NPR heeft namelijk als doel gesteld om met veel andere radiostations samen te werken om mensen beter te informeren. Hiervoor produceert NPR radioprogramma’s, en tegelijkertijd kopen ze deze ook in.

Als je kijkt hoe de meeste radioprogramma’s, naast de muziek, eruitzien dan lijkt het enorm veel op een podcast. Er zijn echter wel verschillen, en NPR heeft dan ook zijn eigen aanbod in podcasts. Een succesvol aanbod, om daar gelijk maar op in te spelen. Zo heeft NPR bijvoorbeeld de twee podcasts American Life en Serial onder handen met enorm hoge luistercijfers.

Daarmee lijkt het een logische keuze voor NPR om Pocket Casts over te nemen. Door middel van de overname kan het bedrijf namelijk nog een grotere doelgroep bereiken. Daarnaast zal het oude ontwikkelteam voorlopig gewoon blijven werken aan de app, wat voor NPR een kwalitatief hoogstaande app betekend.

Toekomst Pocket Casts

Zoals ik net al aangaf zal het oude ontwikkelingsteam aan de app blijven werken. Het bedrijf achter dit team, ShiftyJelly heeft aangegeven dat er dan ook voorlopig niks gaat veranderen met betrekking tot de manier waarop de app werkt. Wat NPR in gedachten heeft voor de toekomst van de app is vooralsnog onbekend, als het bedrijf al wat wilt gaan veranderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business