Google I/O 2018: Android P Beta nu verkrijgbaar

Google heeft tijdens de openings-toespraak van Google I/O de eerste officiële Android P Beta update aangekondigd, met onder andere wijzigingen aan het uiterlijk.

Google I/O 2018 is dinsdagavond van start gegaan met de eerste toespraak van Sundar Pichai, de CEO van Google. Daarnaast kwamen leiders van andere divisies naar voren om over hun eigen onderdeel te spreken. Op ten duur kwam ook Android ter sprake, en het ging dan vooral om de nieuwe Android P Beta. Om te beginnen hebben wij een lijst opgesteld van de belangrijkste nieuwe functies.

Swipen

Een onderdeel van de nieuwe beta update is het swipen om door de interface van Android te navigeren. Een swipe omhoog brengt nu alle recente apps op, swipe je in dat menu wederom omhoog dan tref je daar de appdrawer aan. Wat interessant is, is dat Google weer terug is gegaan naar een horizontale lijst met de recente apps.

Google wilt op deze manier het volledige venster zichtbaar maken, zodat ook in je recente apps lijst de app voldoende zichtbaar en bruikbaar blijft. Wel blijven beveiligde apps, zoals bankapplicaties, een wit scherm tonen om de informatie te verbergen. Een voordeel hiervan is dat er nu via de recente apps ook tekst gekopieerd kan worden van apps. Voorheen was het benodigd om weer terug te gaan naar de app om de informatie te kopiëren, voordat je weer moest switchen naar de app waarin je de informatie nodig hebt.

Volumeknoppen

De volumeknoppen, als in de interface ervan, zijn nu ook gewijzigd. Door deze wijzigingen bevinden zij zich nu aan de rechter kant van het scherm. Door deze wijzigingen wordt het gemakkelijker dit aan te passen. Boven de slider zit daarnaast nog een knop om tevens de verschillende standen in te stellen, zoals do not disturb en alle notificaties.

Uiterlijk

Google is verder druk bezig geweest met het uiterlijk van android. Alles moet ronder worden, en zo dus ook de interface van Android. Veelal zijn het subtiele wijzigingen, maar bijvoorbeeld het notificatiepaneel heeft een compleet nieuwe laag verf ontvangen.

Ook het instellingen menu is aangepast om instellingen beter uit elkaar te houden. Voor elk tabblad in het menu is er nu een kleurrijk icoontje toegevoegd. Dit zal niet bij iedereen in de smaak vallen, gezien dat de interface nu meer begint te lijken op dat van Samsung.

Batterij

Waar Google zich verder op heeft gefocust is de batterij. En dan vooral het optimaliseren van de batterijduur, en het beter kunnen voorspellen ervan. Google wilt met artificiële intelligentie (AI) onder andere kunnen voorspellen welke apps je in de komende uren wel of niet gaat gebruiken. Apps waarvan het besturingssysteem verwacht dat je deze niet zal gaan gebruiken, worden uitgeschakeld.

Verder gaat Google door middel van AI beter proberen te bepalen hoe lang de batterij nog mee kan. Mocht je batterij bijna opraken dan zal Google door middel van een notificatie weergeven wanneer verwacht wordt dat de batterij leeg zal zijn.

Beschikbaarheid

Google heeft nu voor het eerste jaar iets speciaals gedaan. De Android P Beta update is dit jaar namelijk, naast zoals gewoonlijk de Pixel toestellen van Google zelf, ook beschikbaar voor een aantal andere toestellen. In totaal zijn er 11 toestellen waarvoor de Android P Beta update voor beschikbaar is, of zal zijn:

  • Pixel 2 / Pixel 2 XL
  • Pixel / Pixel XL
  • Essential Phone
  • Sony Xperia XZ2
  • Xiaomi Mi Mix 2S
  • Nokia 7 Plus
  • Oppo R15 Pro
  • Vivo X21
  • OnePlus 6 (beschikbaar vanaf 16 mei)

Via de developer website van Google is de beta update nu te downloaden. Voor de toestellen van Google is het proces enorm gemakkelijk. Deze zal namelijk via een OTA update verschijnen zodra je je registreert voor de beta. Bij andere toestellen is via de website van de fabrikant meer informatie beschikbaar over hoe de beta update geïnstalleerd kan worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business