Nieuws

Smartphones krijgen sneller update naar Android P

Door een samenwerking tussen Google en de grootste chipbakkers kunnen smartphonemakers de update sneller uitrollen.

Elk jaar krijgen we tijdens Google I/O een voorproefje hoe het nieuwe softwaresausje van Android eruit zal zien. Meestal is de voorstelling verpakt met allerlei nieuwe snoepjes – dat was dit jaar niet anders – maar moeten we zo’n jaartje wachten vooraleer de doorsnee gebruiker ervan kan smullen. Vanaf Android P moet daar verandering in komen, zo beweert Google. Door een samenwerking onder de noemer ‘Project Treble’ moeten de updates tot twaalf weken eerder klaar zijn.

[related_article id=”224619″]

Google ging immers in zee met Qualcomm, MediaTek en Samsung. Door de chipbakkers in een vroeg stadium te betrekken bij de ontwikkeling van het besturingssysteem, kunnen fabrikanten veel sneller hun update uitrollen. Google wil zo Board Support Packages beschikbaar stellen voor smartphonemakers, die naast Android P specifieke code zal bevatten om de software compatibel te maken met verscheidene system-on-a-chips.

De trage uitrol van updates is al langer de achilleshiel van Android-smartphones. Project Treble is alvast een stap in de goede richting. Eens de fabrikanten over de aangepaste code beschikken, kunnen ze hun eigen sausje bereiden. Elke fabrikant legt immers nog een eigen schil over Android.

Als je niet kan wachten, kan je nu al aan de slag  met het nieuwe besturingssysteem. Er is immers al een bètaversie beschikbaar voor ontwikkelaars, maar dan moet je wel over één van de twaalf compatibele toestellen beschikken. Hier lees je de belangrijkste nieuwe functies van Android P.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business