IBM verbant verwisselbare opslagapparaten uit hele bedrijf

USB-stick, SD-kaart, externe harde schijf… Werk je bij IBM, dan mag je deze apparaten niet meer pluggen op kantoor.

 

Verwijderbare media zoals een USB-stick of externe harde schijf houden een groot veiligheidsrisico in binnen bedrijven. Niet alle opslagapparaten bevatten immers onschuldige bedrijfsgegevens, zo bleek eerder al uit een interview met onze zustersite TechPulse. IBM neemt het zekere voor het onzekere en verbiedt zijn personeel daarom om nog verwijderbare media te gebruiken binnen het hele bedrijf. Dat blijkt uit een interne mededeling van Shamlo Naidoo, Chief Information Security Officer bij IBM, die The Register kon opvissen

 

Binnen bepaalde afdelingen was het gebruik van verwisselbare opslagapparaten al verboden, maar nu trekt IBM het verbod door naar alle takken binnenin de IT-reus. Niemand van het personeel mag nog een USB-stick, SD-kaart of ander verwisselbare medium gebruiken bij de overdracht van bedrijfsgegevens. Daarmee wil IBM, in eigen woorden, ‘financiële schade en effecten op hun reputatie’ vermijden.

 

Niets verrassend, want een datalek of malware kan desastreuze financiële gevolgen hebben voor een bedrijf. In plaats daarvan spoort IBM zijn personeel aan om gebruik te maken van de eigen clouddienst bij het overzetten van bestanden of gegevens.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business