Nieuws

BlackBerry toont opvolger voor KeyOne-smartphone

Ondanks een beperkte verkoop is het liedje nog niet uit voor BlackBerry. Een nieuw toestel met toetsenbord én dubbele camera moet gebruikers overtuigen.

De nieuwe BlackBerry krijgt de naam Key2 en is net zoals zijn voorganger gericht op zakelijke gebruikers. Het bekende fysieke toetsenbord is opnieuw van de partij en deze keer opteerde het bedrijf ervoor om de camera te verdubbelen.

De BlackBerry-smartphones worden niet meer in Canada gemaakt, het Chinese bedrijf TCL (dat ook Alcatel in zijn portfolio heeft) kocht twee jaar geleden de rechten op het merk op. De Chinese fabrikant geeft een voorsmaakje in een korte video die je op YouTube vindt. Veel meer dan close-ups van het toestel bevatten de beelden echter niet. Het enige opvallende onderdeel in de video naast de dubbele camera is de aanwezigheid van een aparte knop waarmee je je apps kan oproepen. De Key2 heeft net als de KeyOne Android als besturingssysteem, met enkele elementen van het oude BlackBerry OS erbij gegooid.

De eerste BlackBerry onder Chinese vleugels was de KeyOne, een capabele smartphone die spijtig genoeg gebukt ging onder een veel te zwaar prijskaartje. Of de Key2 door TCL ook met premiumprijs in de markt zal worden gezet is niet geweten, maar de kans is groot. Op 7 juni stelt het bedrijf de telefoon officieel voor aan de wereld.

update 30/05: duidelijker gemaakt dat TCL en niet BlackBerry de Key2 produceert

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business