Nieuws

Norton vindt website Koninklijke Bibliotheek onbetrouwbaar

De officiële website van de Koninklijke Bibliotheek wordt als onbetrouwbaar bestempeld door Norton en dat in een tijd waarin de overheid focust op digitalisering.

De website van de Koninklijke Bibliotheek wordt als onbetrouwbaar bestempeld door Norton. Zo ziet iedere Norton-gebruiker de volgende veiligheidsmelding verschijnen wanneer hij of zij toegang probeert te verkrijgen tot de website:

Het lijkt frappant dat een website van een officiële instantie een veiligheidsrisico genereert volgens Norton, een virusscan die trouwens toch niet van de minste is. Het roept ook vragen op bij de betrouwbaarheid van het digitaliseringsproces van de overheid. Dat is trouwens de laatste jaren in groeiende mate aan het toenemen; je belastingen kan je ook enkel nog maar online invullen, en een uittreksel uit het strafregister vraag je ook gewoon online aan. Allemaal vertrouwelijke data, en die geef je toch liever niet door aan sites die niet bestand lijken te zijn tegen computerdreigingen. En dat terwijl de overheid toch een aura van vertrouwen moet uitstralen. Ze zijn eraan voor de – nu ja – moeite.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business