Intel Core i7-8068K wordt mogelijk op 5 juni aangekondigd

Intel lijkt gereed te zijn voor de onthulling van een nieuwe Anniversary processor, het is immers al bijna 40 jaar geleden dat de 8068 processor op de markt kwam.

Al sinds het begin van dit jaar gaan de geruchten rond voor een speciale ‘Anniversary’ processor die Intel in 2018 uit zou gaan brengen. Het gaat om een Anniversary model voor de 8068 processor die op 5 juni aanstaande precies 40 jaar geleden uit werd gebracht. Intel heeft er op zulke momenten vaak nog wel een handje in om speciale processoren uit te brengen, zoals het jaren geleden ook al deed met de Pentium Anniversary processor.

Specificaties en prijzen

Op verschillende websites is de processor al langsgekomen. Videocardz meldt dat het de processor onder andere bij een Amerikaanse, Russische en Italiaanse webshop tegen is gekomen. De drie webshops lijken het echter vooralsnog niet helemaal over uit te zijn wat de finale specificaties zullen zijn.

De Russische website houdt het bij een schappelijke 4Ghz, terwijl de Italiaanse website een vermelding maakt van 5Ghz. De Amerikaanse website toont momenteel nog niet enorm veel over de precieze specificaties van de processor. De geruchten gingen dat het gaat om een Intel processor geklokt op 5Ghz, en dat zou alsnog goed mogelijk kunnen zijn.

Italiaanse webshop

Qua prijzen ontlopen de webshops elkaar niet veel. Elke website had de Intel i7-8068K online staan voor ongeveer €480/$480. Natuurlijk kan dat gebaseerd zijn op verwachtingen, en vaak zijn de prijzen voor de onthulling wel wat hoger dan dat ze na onthulling daadwerkelijk zijn.

Onthulling

Het was mij bijna weer ontgaan, maar Computex staat alweer om de hoek. Op 5 juni begint Computex, en dat is ook precies de dag dat Intel haar persconferentie gepland heeft staan. Niet volledig toevallig is dat ook precies de verjaardag van de 8068 processor. Wanneer de processor uiteindelijk klaar zal liggen om aan te schaffen blijft vooralsnog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business