Nieuws

Apple update App Store-regels om Steam Link toe te laten

In de nasleep van de Valve Steam Link-ban, past Apple de App Store-richtlijnen aan om 'remote mirroring'-apps toegang te geven tot het platform.

Apple heeft de regels van de App Store geüpdatet zodat developers ‘remote mirroring apps’ kunnen aanbieden op iOS-toestellen. Dat meldt Reuters. Vorige week blokkeerde Apple de Steam Link streaming-app van Valve wegens “zakelijke conflicten met app-richtlijnen”.

De Steam Link-app werd aangekondigd in maart en biedt gamers de mogelijkheid om games van hun computer via Steam door te sturen naar hun mobiele telefoon om gamen overal in huis mogelijk te maken op een mobiel apparaat met een touchscreen of Bluetooth-controller.

App Store-richtlijnen

In de App Store is het niet toegelaten om een app toegang te geven tot een andere online winkel, in dit geval: Steam. iOS-gebruikers kregen via de Steam Link-app de mogelijkheid om games aan te kopen in de online winkel van Valve.

Ondanks meerdere pogingen van Valve om de Steam Link-app op de App Store uit te brengen, blijft Apple de aanvragen verwerpen. Uiteindelijk werd het beroep van Valve afgewezen waardoor de Steam Link-app niet uitkomt op iOS. Wil je aan de slag met de in-home streaming-app van Valve, dan kan je deze app uitproberen op een Android-toestel.

Nieuwe regels

Om dergelijke problemen te voorkomen, past Apple de richtlijnen van de App Store aan. De nieuwe regels maken het mogelijk voor ‘remote mirroring’-apps, zoals de Steam Link-app, om een eigen app store aan te bieden, zolang aankopen in die app store worden verwerkt op de desktop en niet op het iOS-apparaat. Vermoedelijk moet Valve opnieuw een aanvraag indienen om de Steam Link-app uit te brengen in de Apple App Store.

ontspanningremote mirroringsteamSteam Link-appvalve

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN