Hoe je gemakkelijk Android P kan installeren op je Google Pixel

De Android P Beta’s vliegen ons om de oren, elke paar weken brengt Google weer kleine en grote vernieuwingen naar het platform. De vraag is echter, hoe kan je deze beta het makkelijkst installeren?

Android P kreeg gedurende Google I/O begin mei de eerste officiële beta-update nadat het toestel al een preview had gehad. Inmiddels zijn we na een maand wachten bij de tweede officiële beta-update, plus de preview, maakt dit tot Developer Preview (DP) 3. Vandaag een tip over hoe je deze gemakkelijk kan installeren op zowel de eerste en tweede generatie Google Pixel smartphones.

Wijzigingen

Om allereerst met de wijzigingen te beginnen welke Android P met zich mee brengt – al lijken het er op het eerste gezicht niet enorm veel te zijn. Allereerst heeft Google meer werk gestoken in het uiterlijk van Android P. Het huidige design in Android Oreo was telkens een kleine opstap vanaf Android Lollipop uit november 2014. Onder andere is het uiterlijk vertoon veel ronder geworden om een meer moderne look uit te stralen.

Als tweede wijziging heeft Google veel tijd gestoken in het navigatieproces in Android. Waar er voorheen drie knoppen onderin het scherm te zien waren, verdwijnen er daar nu twee van. Door deze aanpassing krijgt Android een functie welke we eerder al in iOS hebben gezien, swipe navigatie. Met swipe navigatie krijgt Android een gemakkelijker navigatiesysteem, helemaal gezien de langere schermen die tegenwoordig in telefoons verschijnen.

De derde grote verandering in Android P is een wijziging in het systeem welke gerelateerd is aan het app management. Google heeft hiervoor samengewerkt met DeepMind. DeepMind heeft in samenwerking met Google verschillende technieken in Android toegevoegd die de batterijduur van smartphones moet verlengen. De nieuwe technieken zijn gebaseerd op AI en leggen hun focus op het herkennen van herhalend gebruik. Als een gebruiker bepaalde apps dus nooit gebruikt, zullen deze apps automatisch uitgeschakeld worden als deze achtergrondservices willen opstarten. Tevens kan met de technieken van DeepMind beter bepaald worden hoe lang je accu nog mee gaat, waar deze informatie in het verleden vaak niet accuraat was.

Installeren

Het installeren van de beta is enorm gemakkelijk geworden. Er is immers gekozen voor een opt-in systeem. Met andere woorden, met de klik op een paar knoppen kan je jezelf toevoegen aan het beta-platform.

  1. Bezoek de website opgezet door Google over de Android Beta

  2. Mits je een Google Pixel hebt, log via deze pagina in op je Google account verbonden aan je Google Pixel

  3. Zoek het apparaat welke volgens Google toegang heeft tot de beta.

  4. Als je eenmaal de telefoon gevonden hebt, klik op ‘Opt in’

  5. Er zal nu een OTA (Over The Air) update volgen. Let er wel op dat het even kan duren voordat deze verschijnt.

Deïnstalleren

Het zou best kunnen dat je na installatie erachter komt dat de beta toch niet is wat je ervan verwacht had. Mocht dit het geval zijn, dan is er gelukkig een makkelijke manier om weer uit hetzelfde programma te stappen. Let wel op, deze stap zal al je data van je telefoon wissen.

Eigenlijk werkt het uitstappen uit de beta net zoals het instappen. De eerste drie stappen zijn hetzelfde, echter staat er bij de vierde stap nu ‘Opt out’. Door daarop te klikken zal er wederom een OTA naar je telefoon gestuurd worden, ditmaal van Android Oreo. Na installatie zijn wel, zoals eerder al benoemd, alle gegevens van je telefoon gewist.

aiandroid pbetagoogle

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen