BlackBerry Key2 is onthuld en komt deze maand nog op de markt

De BlackBerry Key One is al meer dan een jaar oud, en dat maakt het hoog tijd dat het toestel een vernieuwing kreeg. Gisteravond werd deze vernieuwing aangekondigd in de vorm van de BlackBerry Key2.

De BlackBerry Key One is inmiddels alweer meer dan een jaar oud, het toestel werd vorig jaar tijdens het MWC aangekondigd. Dit jaar heeft het bedrijf gekozen voor een eigen feestje in New York was op donderdagavond de BlackBerry Key2 gelanceerd werd. Het toestel komt volgens BlackBerry zelfs nog deze maand op de markt.

BlackBerry Key2

Van de specificaties is duidelijk af te lezen dat het gaat om een toestel met midrange gepositioneerde hardware. Het bevat dan ook een Qualcomm Snapdragon 660 SoC, met 6GB RAM en 64- of 128GB interne opslag. Het toestel krijgt, net zoals zijn voorganger, een 3.500mAh batterij mee. Kijken we naar de softwarekant van de telefoon dan zal het toestel met Android 8.1 Oreo uit de doos komen.

Het is – naar mijn mening – jammer om te zien dat BlackBerry weinig heeft gedaan aan het beeldscherm. We praten dan, net zoals vorig jaar, over een LCD IPS beeldscherm met een 3:2 beeldverhouding en een 1080 x 1620P resolutie, ofwel (bijna) Full-HD.

Aan de achterkant vinden we 2 camera’s met beide een 12Mp resolutie. De eerste sensor heeft daarbij lichtsterkere pixels met een pixelgroote van 1.55-micron, waarbij de andere sensor 1.0-micron grote pixels heeft. Aan de voorkant zit een 8Mp exemplaar met 1.12-micron grote pixels, welke maximaal video’s kan opnemen op Full-HD resolutie.

Onderscheiden

Er is echter nog wel een belangrijke functie waar BlackBerry zich mee weet te onderscheiden met deze telefoon, en dat is het toetsenbord. Waar eigenlijk alle smartphones hedendaags een virtueel toetsenbord hebben om mee te typen, heeft de Key2 een fysiek toetsenbord meegekregen. Het toetsenbord is een doorontwikkeling op het toetsenbord welke op de Key One zat. De BlackBerry Key2 heeft nu matte toetsen meegekregen die ook een stuk groter zijn dan bij de voorganger. Tevens heeft de Key2 een nieuwe toets gekregen voor shortcuts. Voorheen werkte de shortcuts met alle toetsen namelijk enkel op je homescreen, nu werkt deze echter ook wanneer je binnen een applicatie bent.

Beschikbaarheid

Nu blijft echter nog de vraag wanneer het toestel op de markt gaat komen. BlackBerry geeft aan dat de wereldwijde release deze maand plaats zal gaan vinden, het blijft dus nog even afwachten voor een definitieve datum. De adviesprijs voor het toestel in Nederland en België komt te liggen op €649, waarbij het dan gaat om het model met 6GB RAM en 64GB interne opslag.

blackberryKey2keyonesmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals