Nieuws

Leveringsovereenkomst Acacia en ZTE opgeschort tot ZTE boete 400 miljoen dollar betaalt

De overeenkomst tussen Acacia communications inc en ZTE zal opgeschort blijven tot ZTE de boete van 400 miljoen dollar heeft betaald die de Amerikaanse overheid begin deze maand oplegde.

 

De leveringsovereenkomst tussen Acacia communications Inc en het Chinese telecommunicatiebedrijf ZTE zal dan toch opgeschort blijven tot het Amerikaanse ministerie van Handel haar recente akkoord met het Chinese bedrijf officieel geïmplementeerd heeft. Het akkoord tussen ZTE en het Amerikaanse ministerie van Handel zou de nummer twee onder de Chinese telecomgiganten weer ademruime geven om de handel met Amerikaanse leveranciers te hervatten. Het Amerikaanse bedrijf Acacia communications, een telecommunicatiebedrijf dat zich toespitst op optische netwerken, heeft echter ook te lijden gehad onder de beslissing van de Amerikaanse overheid, aangezien ZTE een belangrijke handelspartner was.

 

Ongeoorloofde handel

 

Het Amerikaanse ministerie van Handel voerde in april het handelsembargo in en stelt daarmee dat ZTE geen Amerikaanse onderdelen voor haar toestellen mag aankopen. Sindsdien zijn de aandelen van ZTE 13 procent gedaald. De VS zal het embargo pas effectief opheffen wanneer ZTE de boete van 400 miljoen dollar betaalt. Die kreeg het opgelegd door de Amerikaanse overheid voor het ongeoorloofd handel drijven met Noord-Korea en Iran. Acacia communications Inc liet weten dat de opheffing van het handelsembargo terug de banden met de Chinese telecomgigant zou aanscherpen. Het Amerikaanse bedrijf voegde er wel aan toe dat het daarmee steeds de relevante normen en regels wil nakomen die het Ministerie van Handel over het embargo heeft gepubliceerd.

Acacia communicationsbusinesstelecomvszte

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals