Nieuws

TP-Link lanceert mesh-router waarmee je je smart home kan bedienen

De nieuwe TP-Link Deco M9 Plus combineert een mesh-systeem met een smart home hub in één systeem.

Netwerkfabrikant TP-Link brengt een nieuwe versie van zijn Deco mesh-systeem op de markt, met een ongebruikelijke nieuwigheid: de nieuwe TP-Link AC2200 Deco M9 Plus herbergt een smart home hub waarmee je slimme apparaten kan aansturen.

Deco M9 Plus

[related_article id=”223706″]

Elke Deco M9-router komt met een geïntegreerde smart hub. Die laat je toe om een brede waaier aan IoT-apparaten met de router te bedienen, via de Deco-app. TP-Link verzamelde alle compatibele toestellen op een webpagina. Onder andere slimme lampen, thermostaten, slimme sloten en smart plugs kan je via het Deco-systeem met elkaar verbinden. De router ondersteunt ook IFTTT en kan samenwerken met Amazon Alexa.

Daarnaast is er ook de mesh-capaciteit. De AC2200 Deco M9 Plus is een triband-systeem dat een gecombineerde snelheid van 2134 mbps kan halen. Zoals bij de meeste mesh-systemen wordt een van de 5 GHz-banden exclusief gebruikt om de communicatie tussen de diverse router-units te verzekeren.

Mesh zorgt ervoor dat je een betere dekking van je woning kan bekomen en zo een stabieler wifi-signaal in je huis hebt. Een mesh-systeem bestaat altijd uit meerdere apparaten. TP-Link biedt de Deco M9 Plus in een basispakket met drie routers aan. De toestellen zijn vanaf juli verkrijgbaar. Na navraag wist TP-Link ons te vertellen dat het basispack een adviesprijs van 399 euro meekrijgt.

Update 20/06 (14:30): prijs toegevoegd

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business