Nieuws

Duitse bondsstaat zal volledig overstappen op open sourcesoftware

De Duitse bondsstaat Sleeswijk-Holstein zal op termijn volledig overstappen op open sourcesoftware. Dat werd vorige week donderdag in het deelstaatsparlement beslist.

 

Vorige week donderdag heeft het parlement van de Noord-Duitse bondsstaat Sleeswijk-Holstein een motie goedgekeurd om volledig over te stappen op open sourcesoftware. Over de omschakeling naar open source zijn momenteel nog geen details vrijgegeven. Het parlement van de Noord-Duitse deelstaat onderzoekt die nu verder. Zo moet er onder andere beslist worden wanneer de open sourcesoftware zou geïmplementeerd worden en op welke manier dat zou gebeuren. Het voorstel noemt trouwens ook nog geen specifieke namen zoals Microsoft of Linux.

 

Het initiatief wordt al sinds 2017 aangedreven door een departement van digitalisatie. (Ja, er bestaat zoiets in Duitsland.) Robert Habeck, toenmalig plaatsvervangend eerste minister en minister voor digitalisatie in Sleeswijk-Holstein, liet daarover het volgende weten. “De marktkracht van de toplaag van IT-bedrijven is een obstakel voor de digitalisatie van de regering. Voor politieke en publieke diensten is het dan ook moeilijk om daaraan te ontsnappen. Daarom moeten we ook zelfvoorzienend worden.”

 

Een overgang naar open sourcesoftware bespaart geld, en zorgt ervoor dat kwetsbaarheden in het provinciale netwerk van Sleeswijk-Holstein worden geminimaliseerd.

 

Sleeswijk-Holstein staat niet alleen in haar keuze voor open source. Ook Barcelona onderzoekt de mogelijkheden voor een dergelijk project.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business