Nieuws

Tesla vervolgt ex-werknemer voor hacking en spionage

Nadat CEO Elon Musk vorige week een e-mail naar Tesla-werknemers stuurde over mogelijke sabotage is nu meer informatie publiek gemaakt over de situatie.

Tesla sleept voormalig werknemer Martin Tripp voor de rechter voor het hacken van interne systemen en het vervolgens lekken van de informatie die hij zo ontvreemdde. Dat staat in de klacht te lezen die het bedrijf indiende bij de rechtbank. Het juridische gevecht is een direct vervolg op een opmerkelijke e-mail die CEO Elon Musk vorige week intern verstuurde. Daarin claimde hij dat een ex-werknemer ongeziene sabotage-praktijken aan de dag had gelegd.

Die ex-werknemer in kwestie heeft nu een naam gekregen: Martin Tripp. Tripp werkte een tijd als procestechnieker in de Gigafactory van Tesla in Nevada, waar de autobouwer de batterijen voor zijn wagens produceert. Het bedrijf claim dat Tripp tijdens zijn passage hackingsoftware losliet in het bedrijf en “gigabytes” aan vertrouwelijke informatie stal. Hij ontvreemdde onder andere gegevens van Tesla’s productiebesturingssysteem. Daarnaast plaatste hij ook software op de computers van drie collega’s waarmee hij regelmatig data buiten het bedrijf sluisde. Volgens de automaker was Tripp de bron voor verschillende negatieve nieuwsberichten over problemen in Tesla’s batterijfabriek, informatie die het bedrijf als vals bestempelt.

In zijn aanklacht stelt Telsa dat Tripp al heeft toegegeven dat hij systemen in het bedrijf heeft gehackt. Tripp zelf heeft tot nu toe niet gereageerd op de aantijgingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business