Nieuws

Microsoft stopt VR-ondersteuning op Xbox

Xbox One krijgt dan toch geen ondersteuning voor virtual reality-headsets. Voor Microsoft komt de mixed reality-ervaring op computers op de eerste plaats.

In een interview met Gamesindustry.biz meldt chief marketing officer van Microsoft Mike Nichols dat het bedrijf de plannen voor virtual reality-headsets op de Xbox stopzet. Uit het gesprek met Nichols blijkt dat de computer het beste platform is voor een virtual reality-ervaring en dat Microsoft vooral daarop focust.

In 2016 zei Xbox-topman Phil Spencer nog dat de aanstaande Project Scorpio-console de ‘high-end VR’- ondersteunen zoals deze beschikbaar is op Windows-computers naar de consoles zou brengen. Later dat jaar kondigde Microsoft een hele reeks VR-headsets aan en meldde het bedrijf een paar maanden later dat mixed reality naar Xbox-apparaten komt in 2018. Die plannen zijn nu gewijzigd.

De Xbox One X krijgt geen ondersteuning voor virtual reality. “Onze focus ligt primair op ervaringen die je zou spelen op je tv”, stelt Nichols. Dat nieuws is echter geen verrassing. Microsoft richt zich grotendeels op zakelijk gebruik van virtual reality-headsets en mixed reality, niet zo zeer op concurreren met de Playstation VR-headset.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business