BlackBerry Key2 is mogelijk vanaf midden-juli beschikbaar voor €649

De BlackBerry Key2 is op 7 juni gelanceerd en sindsdien blijft het behoorlijk stil rondom de telefoon. Verrassend weinig winkels hebben hem ook nog maar opgenomen in hun assortiment, waarom is onbekend.

Inmiddels is het precies twee weken geleden dat de BlackBerry Key2 werd gelanceerd op een evenement van BlackBerry in New York. Het toestel dient als directe opvolger van de inmiddels een jaar oude BlackBerry KEYone. Dit toestel is tot nu toe een succes gebleken, ondanks de hoge adviesprijs van €599 euro. Dit jaar doet BlackBerry daar nog een stapje bovenop door een verhoging in de adviesprijs van €50 euro naar €649 euro.

Tijdens de aankondiging in New York werd er een wereldwijde beschikbaarheid van juni bekendgemaakt. De verwachting ligt er echter op dat het BlackBerry niet gaat lukken om de telefoon nog in juni wereldwijd in de schappen te hebben liggen. Veel webwinkels zoals Belsimpel, Mobiel en Centralpoint in Nederland en België hebben een beschikbaarheid van begin- tot midden-juli aangegeven. Natuurlijk kan dit nog wijzigen, maar het lijkt er in elk geval op dat de toestellen niet meer in juni geleverd gaan worden.

BlackBerry Key2

Van de specificaties is duidelijk af te lezen dat het gaat om een toestel met midrange gepositioneerde hardware, dit zou je echter niet verwachten van een toestel met een adviesprijs van €649 euro. Het bevat een midrange Qualcomm Snapdragon 660 SoC, 6GB RAM en 64 interne opslag. Het toestel krijgt, net zoals zijn voorganger, een 3.500mAh batterij mee. Kijken we naar de software van de telefoon dan zal het toestel met Android 8.1 Oreo uit de doos komen.

Het is – naar mijn mening – jammer om te zien dat BlackBerry weinig heeft veranderd aan het beeldscherm. We praten dan, net zoals vorig jaar, over een LCD IPS beeldscherm met een 3:2 beeldverhouding en een 1080 x 1620P resolutie, ofwel (bijna) Full-HD.

Aan de achterkant vinden we 2 camera’s met beide een 12Mp resolutie. De eerste sensor heeft daarbij lichtsterkere pixels met een pixelgroote van 1.55-micron, waarbij de andere sensor 1.0-micron grote pixels heeft. Aan de voorkant zit een 8Mp exemplaar met 1.12-micron grote pixels, welke maximaal video’s kan opnemen in een Full-HD resolutie.

blackberryKey2lanceringmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals