Tesla maakt de internetverbinding in de elektrische wagens betalend met de introductie van een premium connectiviteitspakket.

Advertentie

Autofabrikant Tesla vertrouwt op een internetverbinding om software-updates voor zijn auto’s uit te rollen en om verkeersinformatie, gegevens, en informatie over de automatische piloot weer te geven. Toch moet je in de toekomst betalen voor deze functionaliteiten.

Het autobedrijf implementeert een betalend ‘premium connectiviteitspakket’ om de internetfuncties van zijn vloot verder te verbeteren. In 2014 benadrukte het autobedrijf van CEO Elon Musk dat de internetverbindingen van de elektrische Tesla-wagens vier jaar gratis zouden zijn, tot 2018 dus.

Indien je na 1 juli een Tesla koopt, krijg je twee keuzes: het premium-connectiviteitspakket of het standaardconnectiviteitspakket. De laatste optie blijft gratis. Toch moet je voor het installeren van een software-update voor je auto over een wifi-verbinding beschikken. Kies je toch voor het premium connectiviteitspakket, dan kan je nog steeds satellietkaarten en liveverkeer bekijken en krijg je toegang tot streamingdiensten voor muziek en andere media in de auto.

Kopers die een Model S of Model X na 1 juli bestellen, krijgen een jaar gratis toegang tot de premium-optie, net als Model 3-sedans met het premium interieur.