Supercomputer KU Leuven verder ontwikkeld door lokaal AI-bedrijf

De KULeuven heeft voor de ontwikkeling van de koeling van haar nieuwste artificiële superbrein, de Genius, een nieuwe partner onder de arm genomen; genaamd Diabatix.

 

Het Leuvense bedrijf genereert naar eigen zeggen prestaties die tot wel 30% hoger liggen dan de industriële standaarden.  Daarom ook koos de KULeuven voor Leuvens bedrijf Diabatix voor dit prestigieuze project. Diabatix mag van de supercomputer gebruik maken om haar berekeningen op uit te voeren, wat tegelijk de workflow en efficiëntie van Diabatix de hoogte in stuwt.

Een genie 

 

De nieuwste supercomputer, oftewel High Performance Computer, van de KULeuven en de UHasselt werd ontwikkeld in samenwerking met HP Enterprise. De rekenkracht-patser is een artificieel meesterbrein en werd treffend omgedoopt tot de ‘genius’.

 

De Genius maakt indruk met zijn verbluffende resultaten. Zijn rekenkracht evenaart namelijk vlotjes die van wel 20 000 smartphones tegelijk. Om het maximum te halen uit dit potentieel, stelt de KuLeuven de Genius dan ook voortdurend bij.

 

Voor Diabatix vormt die supercomputer wel de gedroomde testomgeving: de razendsnelle dataverwerking en  veeleisende AI-processen van de HPC zorgen ervoor dat het Leuvense bedrijf voldoende uitgedaagd wordt.

 

Veel meer projecten in de pijplijn 

 

“We werken ook aan een efficiënte koeling voor smartphones”, liet Diabatix-CEO Lieven Vervecken ons bij wijze van sneak preview weten. Om welke smartphone het gaat, kon hij ons helaas nog niet laten weten. Daarvoor zullen we nog even geduld moeten oefenen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business