Nieuwe renders tonen mogelijk het ontwerp van de Google Pixel 3 en 3 XL

Google lijkt hard op weg naar de onthulling van de nieuwe Google Pixel toestellen, verwacht wordt dat deze in oktober op de markt zullen geraken.

Google is sinds 2016 zelf in de smartphonemarkt gestapt. In de jaren ervoor bracht het bedrijf elk jaar in samenwerking met een hardware partner een Nexus smartphone op de markt. De laatste twee modellen van deze samenwerking waren de Nexus 5X en 6P. Sindsdien heeft het bedrijf de Google Pixel en Pixel 2 op de markt gebracht. Met ieder modeljaar twee verschillende toestellen. Een relatief klein model, en een groter toestel.

Ook dit jaar worden er twee toestellen verwacht uit de stallen van Google. Ditmaal zal het gaan om de Google Pixel 3 en 3 XL. Niet al te lang schreven wij op TechPulse al over de designmodellen van de Google Pixel 3 en 3 XL die waren gelekt. Inmiddels is er ook al het een en ander bekend over de twee toestellen die later dit jaar zullen verschijnen. De Pixel 3 XL zou een 6.2-inch paneel krijgen met een 19:9 beeldverhouding, dit wijst wederom op de bekende notch. Het ‘kleine’ model heeft een 5.4-inch scherm met een 18:9 verhouding, daarbij denkt Google gelukkig nog aan de mensen met een haat-liefde verhouding met de notch.

OnLeaks renders

OnLeaks is de afgelopen tijd behoorlijk betrouwbaar gebleken in het lekken van nieuwe ontwerpen van toestellen. Ditmaal is OnLeaks in zee gegaan met MySmartPrice om de renders online te plaatsen, de renders zouden gebaseerd zijn op CAD renders uit de fabrieken waar Google haar toestellen laat produceren.

Zoals eerdere renders al lieten zien heeft de Google Pixel 3 XL een notch aan de bovenkant van het toestel. Waar deze in zijn breedte nog wel mee lijkt te vallen is hij best hoog. Het kleine toestel, de Pixel 3, toont geen notch, en enkel vier afgeronde hoeken. Wel lijken de schermranden nog relatief groot te zijn bij dit toestel. Mogelijk dat dit wordt veroorzaakt door de twee speakers op beide toestellen, en ook de twee (camera?) sensoren aan de voorkant.

Nieuwe materiaalkeuze

Aan de achterkant zien we mogelijk Google’s keuze om te switchen naar een volledig glazen achterkant voor beide toestellen. De verwachting is dat beide toestellen daardoor de beschikking zullen krijgen over draadloos opladen. Of dit in werkelijkheid ook zo zal zijn is nog niet bekend.

Wat verder aan de achterkant zichtbaar is, is Google’s keuze om bij een sensor voor de camera te blijven. Waar bijna alle andere fabrikanten switchen, lijkt Google daar niks om te geven. Dat is overigens niet iets waar Google zich veel van hoeft aan te trekken. De portrait modus op de Google Pixel 2-toestellen blijft een van de beste beschikbaar met slechts een sensor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business