Duitse webwinkel toont niet al te verrassende prijs AMD Threadripper 2990X

AMD heeft tijdens Computex 2018, eerder deze maand, geluiden laten horen over een 32C/64T Threadripper processor. Inmiddels is de geruchtenmolen naar aanleiding van deze processor behoorlijk in gang gekomen.

Op Computex begin juni kwam AMD met een mooi antwoord op Intel’s 28-core processor, een 32C/64T processor in de vorm van een AMD Threadripper processor. Er kwam al direct behoorlijk wat informatie naar buiten in verschillende geruchten. Zo wordt de processor, genaamd de AMD Threadripper 2990X, gebakken op het 12nm procedé van GlobalFoundries.

Volgens geruchten zou de processor een basisklokfrequentie hebben van 3.4 GHz, en een boost naar 4.0 GHz voor alle 32 cores. Het stroomverbruik ligt met 250W zo’n 70 watt hoger dan zijn voorganger, de 1950X, al is dat niet verbazingwekkend gezien het aantal cores. Daarbij moet meegenomen worden dat het een doorontwikkeld procedé is welke wederom energiezuiniger is geworden.

Prijzen

Op de Duitse website Cyberport is nu een prijs verschenen van de nieuwe, aanstaande processor. De prijs bedraagt 1.509 euro en is inclusief de Duitse BTW. Op de artikelpagina is te zien dat niet alle specificaties lijken te kloppen volgens de geruchten. Zo is de TDP aan de lage kant, en is de basisklokfrequentie hoger dan verwacht.

Uiteindelijk is het van belang om dit alles tot op het laatste moment met een korreltje zout te nemen. Echter gaat het niet om prijzen welke ver buiten het boekje van AMD vallen. De AMD Threadripper 1950X nam ongeveer 999 euro weg uit de portemonnee van haar kopers.

De afgelopen maanden kwam de processor echter neer op een stabiele 750 euro. Met een prijs van 1.509 euro zou de processor tweemaal zo duur zijn als de huidige Threadripper 1950X, maar niet twee keer zo duur als de laatstgenoemde processor bij zijn lancering.

Onthulling

AMD kwam tijdens Computex weliswaar met een bericht over de processor, het product is echter nog niet op de markt. Het blijft daarmee afwachten tot AMD een officiële lancering inplant, tot die tijd zal de geruchtenmolen blijven lopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business