Nieuws

Honda stuurt bekende robot Asimo met pensioen

De Japanse fabrikant Honda stopt met de ontwikkeling en productie van robot Asimo. De automaat zorgde voor een mijlpaal in robottechnologie.

Honda legt zijn bekendste robot te ruste. Het bedrijf kondigde aan dat het stopt met de ontwikkeling van Asimo. De androïde was in 2000 de eerste automaat die zonder struikelen zich op twee benen kon voortbewegen en representeerde zo een belangrijke doorbraak in robotmotoriek. Later kreeg de robot ook de vaardigheid om objecten en stemmen te herkennen en zich autonoom voort te bewegen.

Honda heeft nooit een commercieel product kunnen ontwikkelen uit Asimo, de robot evolueerde door de jaren van een innovatieve automaat tot een marketingsymbool voor het bedrijf. Na 2011 bracht de fabrikant geen nieuwe modellen van de robot meer uit. Nu voelde Honda dat de tijd rijp was om Asimo met pensioen te sturen. Het bedrijf gaat zich concentreren op specifieke segmenten in robottechnologie, zoals gezondheidszorg en zelfrijdende wagens.

Asimo leeft voort in de ontwikkeling van de technologieën die het mogelijk maakten om de robot te doen bewegen zonder op objecten te botsen. Die vooruitgang in computervisie was cruciaal voor de ontwikkeling van toepassingen zoals zelfrijdende wagens, of, wat Honda in de praktijk heeft gebracht, de productie van een robotgrasmaaier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business