Razer is een van de merken welke enkel producten maakt gericht op gamers, maar het bedrijf produceert ook een groot aantal onderdelen zelf, zoals switches.

Advertentie

Razer heeft aangekondigd met nieuwe switches naar de markt te zullen komen. Het is niet de eerste keer dat Razer zelf mechanische switches ontwikkeld. Voorheen waren er al de groene, oranje en gele switches van Razer. Nu komt het Amerikaanse bedrijf met optische switches, welke optische signalen gebruiken om toetsaanslagen te herkennen.

 

Zelf noemen ze de switches ‘opto-mechanisch’, en qua specificaties hebben de switches in elk geval veel weg van de eerdergenoemde Razer switches. Met een activeringskracht van 45G en een activeringspunt van 1.5mm zit hij net tussen de oranje en gele switches van Razer in. Qua levensduur komen de nieuwe switches er echter ruim boven, met een verwachte levensduur van 100 miljoen toetsaanslagen.

Nieuwe toetsenborden

Waar andere switch-fabrikanten ook voor ‘outsiders’ switches ontwikkelen, doet Razer dit enkel voor intern ontwikkelde producten. Het bedrijf heeft in elk geval al twee nieuwe toetsenborden met de switches aangekondigd, de Huntsman en de Huntsman Elite.

 

Grote verschillen hebben de twee toetsenborden niet. Zo is de ‘standaard’ Huntsman wat meer standaard uitgerust, en deze is dan ook meer gericht op prestaties. Wel bevat de Huntsman de nodige RGB-verlichting, zoals verwacht mag worden van een gaming-toetsenbord in 2018. De Huntsman Elite doet daar wel het nodige bovenop.

Razer-Huntsman-Elite.jpg

Zo komt de Elite met verlichting onder het toetsenbord, wat de vier randen van het toetsenbord verlicht. Verder wordt er een polssteun meegeleverd, wederom met RGB, welke ingesteld kan worden in de Razer Synapse software. Verder zijn op de Huntsman-toetsenborden onder andere mediaknoppen aanwezig.

Prijs

De toetsenborden krijgen een behoorlijk prijskaartje mee. De Huntsman gaat voor 159.99 euro over de toonbank, waar de Huntsman daar met zijn prijskaartje van 209.99 euro nog eens 50 euro bovenop gooit. De toetsenborden zijn per direct verkrijgbaar.