Nieuws

Tesla produceert nu 7.000 auto’s per week en haalt daarmee (eindelijk) haar doelstelling

Het doel dat Tesla zichzelf voor eind 2017 gaf is nu eindelijk gehaald: het bedrijf produceert nu 7.000 auto’s per week.

Elon Musk had initieel bedacht dat Tesla eind 2017 rond de 7.000 auto’s per week zou kunnen produceren. Een ruim half jaar later lijkt dit doel nu behaald: Tesla produceerde in laatste week van juni 7.000 auto’s in 7 dagen. Het zou om minimaal 5.000 Model 3 auto’s, aangevuld met 2.000 andere modellen.

Het halen van deze doelstelling is een belangrijke mijlpaal van het bedrijf dat de afgelopen weken geregeld slecht nieuws naar buiten bracht. Dit nieuws varieerde van ontslagen binnen het bedrijf, hacking en spionage, stopzetten van gratis internet, vertragingen van productie en het sluiten van 12 filialen.

Tesla heeft enorme inspanning moeten doen om de productie te halen en zodoende het slechte nieuws van de laatste tijd te counteren. Zo zijn er complete productielijnen de wereld over gevlogen om vervolgens elders verder te worden gezet: Er werden namelijk batterijen van het Duitse bedrijf Grohmann (vorig jaar overgenomen door Tesla) ontmanteld, naar Nevada gevlogen en weer in elkaar gezet om zo aan de productdoelstelling te voldoen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business