Nieuws

Opgelet: dit virus is in opmars op sociale media

Op sociale media regent het klachten van mensen die een chatbericht kregen van vrienden met daarin een virus. Vooral gebruikers van Messenger, de berichtenapplicatie van Facebook, letten maar beter op.

Als je een bericht ontvangt van iemand uit je vriendenkring met twee verbaasde emoticons gevolgd door je naam en een link naar YouTube, open dan zeker deze video niet. Het bericht ziet er in eerste instantie relatief onschuldig uit, tot je de link opent. Als je op de link klikt, download je schadelijke software op je computer of mobiele toestel. Klik dus niet op de link en waarschuw onmiddellijk de afzender van het bericht.

Heb je toch op de link geklikt en is je toestel besmet met het virus, ga dan naar je internetbrowser en controleer of plug-ins zijn geïnstalleerd die je niet kent. Merk je dat dat het geval is, verwijder deze dan ook zo snel mogelijk. Open vervolgens het app-overzicht van Facebook. Onder ‘Apps, websites en plug-ins’ klik je op ‘Bewerken’ en vervolgens ‘Uitschakelen’. Wijzig als laatste stap ook je Facebook-wachtwoord.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business