Nieuws

Budget Microsoft Surface-tablet een stap dichterbij

De geruchtenmolen rond de nieuwe en goedkopere Microsoft Surface-toestellen blijft draaien, ook nu Microsoft een aanvraag indient bij de FCC voor een 'portable computing device'.

Microsoft werkt volgens geruchten al langer aan een kleinere en meer budgetgerichte Surface-tablet. Bovendien moet het toestel volgens de geruchtenmolen ook nog later dit jaar op de markt verschijnen.

Uit documenten blijkt dat Microsoft een nieuw mobiel toestel heeft ingediend bij de Amerikaanse telecomwaakhond FCC. Het gaat om een ‘portable computing device 1824’. Opmerkelijk, want ook eerdere Surface-toestellen werden onder diezelfde vermelding ingediend bij de FCC voor goedkeuring.

[related_article id=”224795″]

De aanvraag vermeldt ook het gebruik van een 24-watt voeding. Dat is minder dan de 36-watt stroomvoorziening die je aantreft bij de huidige Microsoft Surface Pro-modellen. Het lijkt dus logisch dat het voorlopig onaangekondigde toestel minder krachtig is dan zijn grote broertjes.

Meer details zijn voorlopig nog niet bekend. Toch zou deze budgetgerichte Microsoft Surface-tablet volgens Bloomberg beschikken over een 10-inch touchscreenscherm, een usb-c-aansluiting en dat voor een prijskaartje van rond de 400 dollar.

budgetmicrosoftontspanningsurfacetablet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN