Nieuws

Mozilla test password manager voor iOS en notitie-app voor Android

Mozilla experimenteert met een password manager voor iOS die naadloos samenwerkt met de Firefox browser. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een notitie-app, die eveneens netjes geïntegreerd wordt in de browser. 

In een tijd waar cyber security de plak zwaait gebruiken veel mensen een password manager. Zo kan er een willekeurig wachtwoord gebruikt worden voor elk account terwijl de gebruiker slechts één wachtwoord moet onthouden (het zogenaamde ‘master wachtwoord’). Vaak wordt er hiervoor gebruikt gemaakt van gespecialiseerde software zoals 1Password of LastPass, maar heel wat browsers hebben ook een dergelijke kluis ingebouwd. Mozilla wil de digitale kluis van Firefox naar een hoger niveau tillen door de functionaliteit ook uit te brengen als op zichzelf staande mobiele app.

De app werd Firefox Lockbox genaamd en is voorlopig enkel beschikbaar voor iOS. De grootste troef is de naadloze samenwerking tussen de app en de Firefox browser zonder hiervoor beroep te moeten doen op software van andere makers. Daarnaast is er het bijkomende gemak dat je geen browser hoeft te openen wanneer je wil inloggen op een app zoals Twitter of Instagram. Bovendien is er ook ondersteuning voor Apple’s Face ID en Touch ID.

Naast de Firefox Lockbox app voor iOS test Mozilla ook een notitie-app voor Android. Notes by Firefox wordt door Mozilla beschreven als een simpele notitiemogelijkheid met naadloze integratie tussen desktop en mobiel. Verwacht geen geavanceerd notitieplatform zoals Evernote of OneNote, maar een handige manier om snel bedenkingen kwijt te kunnen. Op dat vlak is de functionaliteit dus heel gelijkaardig aan Google Keep. Het bedrijf draagt security en privacy hoog in het vaandel en de apps zijn dan ook end-to-end geëncrypteerd waardoor enkel de gebruiker ze kan lezen.

De nieuwe apps kunnen vanaf nu worden getest door testgebruikers via het Mozilla’s Test Pilot platform. Het is de eerste keer dat Test Pilot zijn intrede maakt op mobiele apparaten. Het platform is toegankelijk voor alle Firefox-gebruikers dus een simpele registratie op het platform is voldoende om de nieuwe mogelijkheden alvast aan een eerste test te onderwerpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business