Ontwikkelaarsteam Android P houdt op 19 juli een AMA op Reddit

Android P zal naar alle waarschijnlijkheid in augustus onthuld worden. Dat houdt het ontwikkelaarsteam echter niet tegen om alvast de nodige vragen te beantwoorden over de nieuwe versie van Android.

Android P is inmiddels al een behoorlijke tijd in ontwikkeling. Niet al te lang geleden kwam nog de vierde Android Developer Preview beschikbaar voor de aanstaande variant van Android. Nu het einde van de ontwikkelingsfase in zicht begint te komen, komt het ontwikkelaarsteam met een AMA (Ask Me Anything). Het is weliswaar volledig gericht op ontwikkelaars – algemene vragen over Android P zullen naar verwachting niet beantwoord worden.

Onderwerpen

Het mag dan wel een AMA zijn, het ontwikkelaarsteam heeft een lijstje met onderwerpen vastgesteld. Mogelijk om ontwikkelaars van bijvoorbeeld applicaties te helpen bij het stellen van vragen. Zo kunnen er onder andere vragen gesteld worden over de nieuwe display cutout API in Android P. Maar ook vragen over bijvoorbeeld de Android Jetpack SDK, en programmeertaal Kotlin zijn welkom tijdens de AMA. Mocht er een vraag niet in het lijstje staan, voel je vrij om alsnog de vraag te stellen

Mocht je de AMA op donderdag 19 juli aanstaande bij willen wonen, in het westen van Europa begint deze om 21:00. De AMA zal iets minder dan 1,5 uur duren. Daarbij zou je mogelijk denken dat er weinig vragen beantwoord gaan worden. Niets is echter minder waar – in totaal zijn er 29 leden van het ontwikkelingsteam aanwezig. Aan te raden is om je technische vragen voor de AMA in te dienen via r/androiddev, nieuwe vragen zullen zich immers onderaan de lijst bevinden en pas als laatste beantwoord worden.

amaandroid pmobielontwikkelaarsreddit

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen